Categorized | Movie news

Tarantinov špageti vestern o oslobođenom Djangu

Posted on 26 April 2012 by vule01

Leonardo Di Caprio Django Unchained

Leonardo Di Caprio u novom filmu Quentina Tarantina Django Unchained

Leonardo Di Caprio je možda poznat po ulogama heroja, ali u novom filmu Quentina Tarantina Django Unchained Leo se našao u ulozi lošeg momka.  Na osnovu prve fotografije mora se priznati da mu ovakva vrsta uloge odlično pristaje. Leo je Calvin Candie, bogati robovlasnik kojemu će se suprostaviti nemački lovac na glave i oslobođeni rob – Christopher Waltz i Jamie Foxx koji se nalaze na drugoj fotografiji.

Jamie Foxx je izjavio za Entertainment Weekly da će film svakako biti veoma kontraverzan, a opisuje svoj lik Djanga kao kombinaciju Shafta i Clinta Eastwooda. Jamie je u istom intervjuu dao i delić radnje filma u kojem saznajemo da Dr. King Schultz (Christopher Waltz) zubar / lovac na glave oslobađa Djanga iz robovskog položaja kako bi mu pomogao u lovi na braću Brittle. Ali Django želi i da pronađe svoju ženu (Kerry Washington) što ga dovodi u sukob sa aristokratom Calvinom Candiem (Di Caprio).

Christopher Waltz i Jamie Foxx u Tarantinovom Djangu

Chris Waltz i Jamie Foxx junaci Tarantinovog špageti vesterna

Foxx dalje objašnjava, Candie je bogati zemljoposednik, vlasnik plantaže Candie Land na kojoj se se nalazi Djangova žena…

Iako se ovaj film na jedan ozbiljan način bavi problemom robovlasništva budite sigurni da će ovo biti tipični Tarantinov film sa britkim dijalozima i dozom nasilja. Tarantinov omaž žanru špageti vesterna ne može biti ništa manje nego fascinantan.

Django Unchained američku premijeru ima na Božić, a kako Quentin reaguje na kritičare koji ne razumeju njegove filmove pogledajte ovde:

Pin It

Leave a Reply